Een schone kas is cruciaal

Een schone, tot in de puntjes gereinigde kas ziet niet alleen mooi uit maar is van groot belang de voor de hygiëne en een optimale lichtdoorlaat. Voor het reinigen van de binnenkant van uw kasdek beschikken wij over meerdere Aquajets van de firma Van Der Waay.
Het voordeel van deze machines, mits uw kas voorzien is van een buisrail systeem. Is dat de druk niet met een pomp op het pad word opgebouwd, maar rechtstreeks met een pomp op de machine. Zo komt er een grote hoeveelheid water met hoge druk tegen het glas waardoor wij een optimaal resultaat kunnen realiseren. De gevels en betonnen fundering worden vanaf de machine handmatig gereinigd. Mocht uw kas niet voorzien zijn van een buisrail, dan kunnen wij deze uiteraard ook handmatig reinigen.

Speciaal voor de telers die kweken op teelgoten hebben wij nog een extra service, namelijk het uitspuiten van de teelt goten. In de meeste gevallen spuiten wij de teeltgoten op voorhand in met chloor om een extra zuiver resultaat te behalen. vervolgens spuiten wij de teeltgoten uit door middel van vuilfrezen op waterdruk. uiteraard is het ook mogelijk enkel met water te werken.

Voor het reinigen van de binnenkant gebruiken wij voornamelijk GS4 en Flusol Forte. Gaat uw voorkeur uit naar een ander product dan is dat uiteraard mogelijk.

gs4 kas reiniging binnenkant
“GS-4 bevat geen waterstoffluoride gas en heeft vrijwel geen dampwerking. Hierdoor is GS-4 veiliger voor mens en gewas.”
flusol forte
“Flusol Forte is al meer dan 50 jaar de meest betrouwbare glasreiniger in de glastuinbouw.”
aquajet